• Ruokaa rakkaudella Inkalan Kartanosta

  Inkalan Kartanossa maukas ruoka ja sen huolellinen valmistaminen ovat arvossaan. Ruokaa tehdään aina rakkaudella, ja se maistuu, tuoksuu ja näkyy.

  – Tavoitteenamme on tuottaa vieraillemme nautinnollinen makuelämys, jonka he muistavat myöhemminkin. Lähtökohtana on kartanon vanha reseptiikka, mutta myös herkkuja maailmalta nykyajan maun ja terveellisyyden huomioon ottaen, Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo kertoo.

  Lähiruokaa ja makuja maailmalta

  Inkalan Kartanon perinteisessä herkkupöydässä tarjotaan esimerkiksi savumuikkuja, graavattua kalaa, metsäsienisalaattia, pitkään uunissa hautunutta paistipataa ja marjapiirakkaa.

  Lähiruoka on meille mieluisa trendi, koska se on osa Inkalan Kartanon luontaista toimintatapaa, Leila Ylitalo sanoo.

  Esimerkiksi marjoja poimitaan kartanon omista pensaista, kaloja pyydetään useimmiten lähivesistä ja sieniä kerätään hattulalaisista metsistä. Muun muassa kyytön liha on peräisin Simolan tilalta Hyrvälästä ja härkäpaputuotteet Tiirinkosken tehtaalta.

  Inkalan keittiössä ammattitaito on laaja, ja perinteisimpien kattausten lisäksi kehitellään koko ajan modernimpia makuja. Esimerkiksi vegaaniruoista kukkakaalicurry ja härkäpaputortillat ovat ykkösiä.

  Paikallisten herkkujen lisäksi Inkalassa nautitaan myös makuja maailmalta. Esimerkiksi Buona Sera -musiikkipäivällisellä teemana on italialainen ruoka.  Merikapteenin Illallinen -teemapäivällisellä syödään eksoottisia ruokia eri puolilta maailmaa. 

  Merikapteenin Illallinen on nimetty Inkalan Kartanon entisen isännän, maailmaa kiertäneen merikapteeni Juho Aksel Lahtisen mukaan. Menu on laadittu kapteeni Lahtisen mieliherkuista.

  Lisäksi räätälöimme ruokaelämyksiä toiveidesi mukaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä!

  Lahjakortilla herkuttelemaan Inkalan Kartanoon

  Yleisön pyynnöstä Inkalan Kartano myy myös lahjakortteja. Lahjakortilla voi tulla teemaillallisiin, tehdä ostoksia Kartanon Pikku-Puodissa tai neuvotella jonkun muun käytön.

  Lahjakortit ovat voimassa vuoden ostopäivästä. Kortin voi ostaa Inkalan Kartanosta, puhelimitse tai sähköpostitse. Silloin lahjakortin summa maksetaan tilille ja kortti lähetetään saajalle postissa.

  Tervetuloa Inkalan Kartanoon!

    Takaisin