Ranta- ja savusauna

  • Inkalan Kartanon rantasaunat sijaitsevat Alajärven rannalla
  • Saunarakennuksessa on elämyksellinen savusauna, tunnelmallinen rantasauna ja ihastuttava saunatupa, tilava pukuhuone ja wc
  • Kylpypaljussa saa nauttia lämpimästä järvivedestä
  • Saunatupaan mahtuu noin 20 saunavierasta
  • Laiturilta pääsee uimaan Alajärveen ympäri vuoden

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET

Savusauna

Samettisen pehmeät löylyt! Se on Inkalan Kartanon savusaunan houkutin vuodesta toiseen. Tumma ja hämyisä savusauna on kuin lämpöinen pesä, jossa löylyistä nautitaan rauhassa.

Savusaunan ovi on matala ja lauteet puolestaan korkealla. Ideana on, että korkealla lämpö kaappaa syliinsä koko kehon – myös varpaat.

Inkalan savusauna on alun perin rakennettu vuonna 1971 vanhan hämäläisen mallin mukaan. Kiuas on peruskorjattu kesällä 2022. Komeassa kiukaassa on kiviä jopa 1500 kilon verran. Suosittu savusauna lämpiää Inkalassa ympäri vuoden.

Savusaunan lämmitys on tarkkaa puuhaa. Inkalan saunamestari Miki aloittaa valmistelut hyvissä ajoin. Savusaunaa lämmitetään ensin viisi tuntia. Sen jälkeen heitellään kitkulöylyjä kolmisen tuntia,  jotta vesihöyry vie savut ja kitkut pois. Huolellisen lämmityksen jälkeen pehmeitä löylyjä riittää pitkään.

 

 

Rantasauna

Savusaunan vieressä ihastuttaa perinteinen rantasauna, jonka puulämmitteinen kiuas suo suloiset löylyt useammallekin saunojalle. Valoisan saunan suuresta ikkunasta näkee järvelle.

Löylyhuoneessa on suihku, jossa voi peseytyä järvivedellä. Saunan jälkeen kelpaa vilvoitella tilavilla terasseilla tai saunatuvassa.

 

Saunatupa

Ranta- ja savusaunan yhteydessä on tunnelmallinen saunatupa, jossa voi nauttia herkullisen illallisen tai kevyemmän iltapalan takkatulen ääressä. Saunatupaan mahtuu noin 20 vierailijaa.

Myös kokoukset, illanvietot ja juhlat onnistuvat saunatuvalla. Osittain katettu ulkoterassi antaa lisätilaa. Terassilla on myös grilli.

 

Kylpypalju

Lämpimän veden ystävien aarre on kylpypalju rantasaunan terassilla. Täytämme paljun järvivedellä ja lämmitämme veden puukamiinalla juuri sopivaksi kylpemiseen. Inkalan paljuun mahtuu useampikin kylpijä yhtä aikaa nauttimaan järvimaisemasta ja suloisenlämpimästä kylvystä!

Viileämmän veden ystäville on tarjolla raikas Alajärvi! Inkalassa uidaan ympäri vuoden. Kesällä polskimaan pääsee laiturilta ja talvella pulahdetaan avantoon.

 

Tee varaus

Kerää porukka ja varaa yhteinen saunailta Inkalan Kartanon rantasaunalla! Voit varata sekä savusaunan, rantasaunan että kylpypaljun tai jonkin niistä.

Saunoessa tulee tietenkin nälkä, ja siihen varaudutaan etukäteen tilaamalla illallinen tai iltapala. Saunatuvassa voi ruokailla takkatulen ääressä rennosti – vaikka kylpytakissa!

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET

 

HiusStudio Hämptonin tiimi ihastui ikihyviksi

Hämeenlinnalaisen hius- ja kauneusstudion HiusStudio Hämptonin tiimi vietti saunailtaa Inkalan Kartanon rantasaunoissa. Naiset ihastuivat niin saunaan, iltapalaan kuin maisemaankin.

– Miljöö on aivan mieletön. Puolet elämyksestä on tämä huikea maisema. Suomen kauniissa luonnossa mieli lepää, Hanna Viitanen sanoi.

Anniina Laine nautti rantasaunan erittäin hyvistä löylyistä.

– Siis aitoa puusaunaa ei voita kyllä mikään! Se on ykkösjuttu, Laine kiitteli.

Hämptonin poppoo iloitsi saunomisen, paljussa kylpemisen ja uimisen lisäksi Inkalan Kartanon iltapalasta. Keittiömestari Pirjo Päivärinnan Inkalan Saunapalat -menussa pääosassa olivat lähiruoka ja kekseliäät kattaukset.

– Se oli luonnonystävällistä, todella hyvää ja sopivan täyttävää – ja erikoistakin, Satu Malinen ihasteli iltapalaa.

Hämptonin leidien kylpytakit lainasi Alusasuliike Siro Hämeenlinnasta.

Joko sinä olet nauttinut Inkalan savusaunasta? Tai maistanut Inkalan Saunapaloja? Kylpenyt paljussa? Varaa oma saunahetkesi Inkalan Kartanossa ja rentoudu!

VARAUKSET

Inkalan Kartanon rantasaunat:  

Inkalan Saunapalat  

Pihlajanmarjajuoma

***

Omena-mansikkavartaat suklaahuurteella

Hampunsiemenkierteet

Savumuikkukupposet

***

Juuresohukaiset nyytissä ja vuohenjuustokastike

Kukkainen lehtikaalicoleslaw

Lämpimät juustokuorrutetut leipäset sherryllä maustetulla broilerinfileellä

Pikkelöity punakaali

***

Leilan Pitojuusto

Viinirypälehyytelö

Marinoidut rypäleet

***

Mesiangervovanukas

Syysmarjat

 

Saunapalojen raaka-aineet on kerätty Inkalan Kartanon lähimetsistä, pelloilta ja puutarhoista. Esimerkiksi muikut on kalastettu Iso-Roineesta, rypäleet tulevat Lassilan tilalta ja mesiangervonlehdet on poimittu omasta pihasta.

  TILAA UUTISKIRJE