Läheisyys, läsnäolo ja lähiruoka toivat arvostetun tunnustuksen Inkalan Kartanolle

Kokous- ja juhlapalvelujen tuottaja ja lähiruoan asiantuntija Inkalan Kartano on valittu Hämeenlinnan vuoden yrittäjäksi vuonna 2018. Upea tunnustus myönnettiin Vanajanlinnassa perjantaina 2.11.2018.

– Tämä on varsin mahtava juttu, olen ihan täpinöissäni! Ikinä en olisi uskonut, mutta hyvältä tämä tuntuu, Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo iloitsee.

Palkinnon myöntäjä, Hämeen Yrittäjät, kehuu Inkalan Kartanon viihtyisää ja kodinomaista ilmapiiriä.

– Inkalan Kartano personoituu vahvasti kartanon emäntään Leila Ylitaloon. Hän on pitkäjänteisellä työllä rakentanut arvostetun ja tunnetun brändin. Tänne saapuvat niin ruokailijat, perhejuhlien viettäjät, kokousväki kuin majoittujatkin – ja miksei myös savusaunan pehmeiden löylyjen nauttijat, Kalevi Lauronen Hämeenlinnan Yrittäjistä kertoo.

Inkalan Kartanon väki on läheinen ja läsnä

– Meille on tärkeää, että vierailu Inkalan Kartanossa on aina lämminhenkinen elämys, viihtyisä hetki, jonka haluaa kokea uudelleen, Leila Ylitalo sanoo.

Leila Ylitalo on emännöinyt Inkalan Kartanoa vuodesta 1986. Liiketoiminta alkoi Bed & Breakfast –toimintana majoitus- ja aamiaispalvelulla. Kysynnän kasvaessa bisnes laajentui juhlien järjestämiseenretkiryhmien vierailuihin ja kokousasiakkaidenhuolenpitoon.

Hämeen Yrittäjät kiittää Inkalan Kartanoa ja Leilaa nimenomaan yrittäjän läsnäolosta.

– Leila haluaa kohdata asiakkaat kasvokkain, henkilökohtaisesti. Hän on ylpeä kartanon historiasta, josta hän elävästi ja lempeästi kertoilee hyvän ruoan ohessa, Kalevi Lauronen toteaa.

Havainto on tarkkasilmäinen, sillä Inkalan Kartanon kodikas tunnelma syntyy juuri ihmisten kohtaamisesta.

– Vieraiden vastaanottaminen ja kartanon tarinoiden kertominen ovat luontainen osa Inkalan Kartanon toimintakulttuuria. Meille läsnäolo on merkityksellistä, Leila Ylitalo korostaa.

Inkalan Kartano on Hämeen maistuvin

Inkalan Kartano tunnetaan lähiruoasta. Itse tehty ja lähellä tuotettu ovat Inkalan keittiön punainen lanka. Ruokaa tehdään aina rakkaudella, ja se maistuu, tuoksuu ja näkyy.

– Lähiruoka on Inkalan Kartanon luontainen toimintatapa. Tunnemme kaikki raaka-aineet ja niiden tuottajat.  Sitä kautta syntyvät laatu, ympäristöystävällisyys ja uniikit makunautinnot, Leila Ylitalo sanoo.

Esimerkiksi marjat poimitaan kartanon omista pensaista, kalat pyydetään useimmiten lähivesistä ja sienet hattulalaisista metsistä. Muun muassa kyytön liha on peräisin Simolan tilalta Hyrvälästä, härkäpaputuotteet Tiirinkosken tehtaalta.

Hämeen Yrittäjät nostaa keskiöön Inkalan Kartanon lähiruoan. Inkalan Kartanon keittotaitoa arvostetaankin laajasti. Vuonna 2017 Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset palkitsi Inkalan Kartanon Hämeen maistuvimpana ruokaelämysten tuottajana.

Inkalan Kartano: Kiitos työntekijöille ja yhteistyökumppaneille

Hämeen Yrittäjät kehuu Inkalan Kartanoa ja Leila Ylitaloa taitavasta verkostoitumisesta. Menestyksekäs yhteistyö alan toimijoiden, asiakkaiden ja lähituottajien kanssa on edistänyt liiketoimintaa – niin kartanossa kuin lähiseuduilla.

– Se, että kaikki onnistuu, on osaavan tiimin ansiota. Esimerkiksi markkinointiyhteistyö, kotisivut ja asiakaskirjeet Tia Yliskylän kanssa ovat ehdoton edellytys sille, että asiakkaamme löytävät meidät, Leila Ylitalo sanoo.

Taitavat työntekijät ovat Inkalan Kartanon olennainen voimavara. Inkalassa on tiivis yhteisö, joka on työskennellyt yhdessä vuosia.

– Olemme onnistuneet löytämään innostunutta ja osaavaa henkilökuntaa ja hyviä asiakkaita. Lisäksi olemme pystyneet tekemään Inkalan Kartanon tuotteet ja palvelut halutuiksi, Leila Ylitalo summaa.

Sinnikkyys ja selkeä päämäärä Inkalan Kartanon menestyksen kulmakivinä

Leila Ylitalo, mikä on Inkalan Kartanon menestyksen salaisuus?

– Joka aamu pitää olla selkeästi mielessä, että mitä tänään tehdään. Aika sinnikäs täytyy olla. Sinnikkyys on sitä, että ei väsähdä pikkuremonttien keskellä, vaikka onkin monta asiaa työn alla. Arki ei ole aina auringonpaistetta, mutta hyvä fiilis kantaa pitkälle.

Työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden lisäksi Leila Ylitalo haluaa kiittää perhettään.

– Lämmin kiitos perheelleni, joka ymmärtää, että yrittäjän päivät venyvät ja viikonloput ovat harvoin vapaat.

Teksti ja kuvat: Tia Yliskylä

 

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT

Leila Ylitalo, Inkalan Kartanon emäntä, puh. 0500 767 150 / 045 7733 0000
leila.ylitalo@inkalankartano.fi

  

TILAA UUTISKIRJE

INKALAN KARTANO

  • Kokous- ja juhlapalvelujen tuottaja, lähiruoan asiantuntija
  • Avoinna ympäri vuoden Kanta-Hämeen Hattulassa
  • Palvelut: kokoukset, juhlat, majoitus, rantasauna, savusauna, herkulliset ruokaelämykset
  • Palkintoja: Hämeenlinnan vuoden yrittäjä 2018, Hämeen maistuvin ruokaelämysten tuottaja 2017