Tervetuloa Inkalan Kartanoon!

Inkalan vehreä ja ainutlaatuinen kartanomaisema sijaitsee Kanta-Hämeessä, Hattulassa.

Kokoukset, seminaarit, majoitus, juhlat ja illanistujaiset – Inkalan Kartano on mitä mainioin paikka niihin kaikkiin. Tilaa on pienille ja isoille ryhmille. Pyydä tarjous!

Inkalan Kartano on kuuluisa laadukkaasta maalaiskeittiöstään: meillä herkutellaan muun muassa aidolla ja maistuvalla lähiruoalla. Inkalan Kartano on palkittu Hämeen maistuvimpana ruokaelämysten tuottajana ja vuoden yrittäjänä.

Lämpimiä kiitoksia keräävät myös savusaunan sametinpehmeät löylyt. Rantasaunasta voit pulahtaa Alajärveen uimaan tai kylpypaljun lämpöön.

Tervetuloa viihtymään!

 • Newyorkilaiset isoisoäidin kartanossa

  Historia ja nykyhetki kohtasivat kiinnostavalla tavalla, kun saimme New Yorkista Marion Scheinberger-Koudacheffin seurueineen vieraaksemme Inkalan Kartanoon.

  Inkalan Kartano kuului aikanaan Scheinberger-Koudacheffin isoisoäidille Fanny Standertskjöldille. Lapsenlapsenlapselle Inkala oli tuttu, sillä hän vieraili kartanossa vuonna 1979 setänsä Herman Standertskjöldin kanssa.

  – Kartano oli tällä välin muuttunut paljon. Oli erittäin liikuttavaa nähdä Inkala, joka lähes 100 vuotta sitten kuului isoisoäidilleni Fanni Standertskjöldille, Marion Scheinberger-Koudacheff kertoo.

  Ilo oli molemminpuolinen, kun muistelimme yhdessä menneitä Marion Scheinberger-Koudacheffin sekä Anna-Luisa ja Gynter Bryninghausin kanssa. Myös Anna-Luisa on Standertskjöldin sukua. Marion Scheinberger-Koudacheffin sukulaiset olivat kertoneet vanhoja tarinoita Inkalasta.

  Kiitos Marion Scheinberger-Koudacheff ja hänen seurueensa. Tervetuloa uudelleen!

  Yli 100-vuotiaat juuret Inkalassa

  • Vapaaherra Carl Johan Henrik Standertskjöld omisti Inkalan kartanon vuodesta 1910.  Hän lahjoitti Inkalan tyttärelleen Fannylle.
  • Fanny Standertskjöld myi omistuksensa vuonna 1924 ja osti Nizzasta hotellin. Hän kuoli jo 34-vuotiaana tuberkuloosin ja on haudattuna Nizzaan.
  • Fannylla oli kaksi tytärtä Irene ja Tatjana. Irene on Marion Scheinberger-Koudacheffin isoäiti.
  • Scheinberger-Koudacheff on syntynyt Saksassa, naimisissa amerikkalaisen miehen kanssa ja asuu New Yorkissa.

   

  Lue Marion Scheinberger-Koudacheffin terveiset täältä Inkalan Kartanon Vieraskirjasta.

  Marion Scheinberger-Koudacheff sekä Anna-Luisa ja Gynter Bryninghaus New Yorkista vierailivat Inkalan Kartanossa.

    Takaisin

TILAA UUTISKIRJE