• Newyorkilaiset isoisoäidin kartanossa

  Historia ja nykyhetki kohtasivat kiinnostavalla tavalla, kun saimme New Yorkista Marion Scheinberger-Koudacheffin seurueineen vieraaksemme Inkalan Kartanoon.

  Inkalan Kartano kuului aikanaan Scheinberger-Koudacheffin isoisoäidille Fanny Standertskjöldille. Lapsenlapsenlapselle Inkala oli tuttu, sillä hän vieraili kartanossa vuonna 1979 setänsä Herman Standertskjöldin kanssa.

  – Kartano oli tällä välin muuttunut paljon. Oli erittäin liikuttavaa nähdä Inkala, joka lähes 100 vuotta sitten kuului isoisoäidilleni Fanni Standertskjöldille, Marion Scheinberger-Koudacheff kertoo.

  Ilo oli molemminpuolinen, kun muistelimme yhdessä menneitä Marion Scheinberger-Koudacheffin sekä Anna-Luisa ja Gynter Bryninghausin kanssa. Myös Anna-Luisa on Standertskjöldin sukua. Marion Scheinberger-Koudacheffin sukulaiset olivat kertoneet vanhoja tarinoita Inkalasta.

  Kiitos Marion Scheinberger-Koudacheff ja hänen seurueensa. Tervetuloa uudelleen!

  Yli 100-vuotiaat juuret Inkalassa

  • Vapaaherra Carl Johan Henrik Standertskjöld omisti Inkalan kartanon vuodesta 1910.  Hän lahjoitti Inkalan tyttärelleen Fannylle.
  • Fanny Standertskjöld myi omistuksensa vuonna 1924 ja osti Nizzasta hotellin. Hän kuoli jo 34-vuotiaana tuberkuloosin ja on haudattuna Nizzaan.
  • Fannylla oli kaksi tytärtä Irene ja Tatjana. Irene on Marion Scheinberger-Koudacheffin isoäiti.
  • Scheinberger-Koudacheff on syntynyt Saksassa, naimisissa amerikkalaisen miehen kanssa ja asuu New Yorkissa.

   

  Lue Marion Scheinberger-Koudacheffin terveiset täältä Inkalan Kartanon Vieraskirjasta.

  Marion Scheinberger-Koudacheff sekä Anna-Luisa ja Gynter Bryninghaus New Yorkista vierailivat Inkalan Kartanossa.

    Takaisin