• Merikapteenin Illallinen - TÄYNNÄ!

    Hiio-hoi! Inkalan Kartanossa nautitaan merikapteenin lempiruokia ja reissusävelmiä

    Lauantaina 9.11.2019 klo 18

    Merikapteenin Illallinen on nimetty Inkalan Kartanon entisen isännän, merikapteeni Juho Aksel Lahtisen mukaan.

    Hinta: 45 euroa/henkilö, lapset 5–12-vuotiaat 15 euroa/henkilö. Vain etukäteisvaraus! Lippuja ei myydä ovelta. Kaikki paikat ovat varatut. Voit halutessasi kysyä peruutuspaikkoja.

    Kapteeni ja hänen vaimonsa Helga Lahtinen ostivat Inkalan Kartanon vuonna 1931. Lahtisten aikaan Inkalassa kävi paljon vieraita: osa isäntäväen tuttavista vietti kartanossa kesiä.

    Merikapteenin Päivällisen menu on laadittu kapteeni Lahtisen mieliherkuista.

    – Lempiruokien lisäksi valmistamme makuja Lahtisen matkoilta sekä laivalla tarjottuja erikoisuuksia. Menu on osittain merellinen ja muutamat reseptit ovat peräisin Helga-rouvan muistiinpanoista, Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo kertoo.

    Kartanon somistus on teeman mukainen ja luvassa on myös musiikkia.

    Pianisti Kari Hiisijärvi soittaa merimiessävelmiä taustamusiikkina. Punaisena lankana ovat satamakaupungit eri puolilla maailmaa.

    – Varmaankin Helsingistä lähdetään, ja saatetaan käväistä esimerkiksi Tallinnassa, Pietarissa, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Amsterdamissa, Hiisijärvi vinkkaa.

    Hän on tuttu kasvo Inkalan Kartanossa. Vakiovieras nauttii itsekin upeasta Inkalan miljööstä ja välittömästä tunnelmasta.

    – Ihmiset tulevat Inkalan Kartanoon viihtymään. Yleisön joukossa on usein tuttuja, joten huulenheittoakin voi olla, Hiisijärvi nauraa.

     

    Merikapteenin Illallinen

     

    Puosupojan silliä                               

    Pentterin yrttisilakoita

    Marinoituja silakkapihvejä

    Sherrymarinoitua lohta

    Kapyysin suolalihaa

    Ameriikan salaattia

    Marinoituja katkarapuja

    Mustekalarenkaita

    Munakokkelia

    Maustettuja veneperunoita  

     

    Oliiveja, pepperoneja, simpukoita, aurinkokuivattuja tomaatteja, marinoituja valkosipulin kynsiä

     

    Kap Verden lammasta ja tummaa kastiketta

    Pohjanmeren turskaa kapteenin makuun

    Pirauksen sipuli-pekoni-papumuhennosta

    Kanavavahdin punakaalia

     

    Konemestarin kiisseliä ja vaniljavaahtoa

     

    Kahvia, teetä

    Armadan rommikakkua

     

    Hyvää ruokahalua!

      Takaisin