Inkalan Kartanon keittiö kerää kiitoksia vuodesta toiseen – eikä suotta. Meillä ruokaa valmistetaan rakkaudella kartanon omassa keittiössä.
– Meillä on täällä iloinen porukka keittiössä töissä! Tykkäämme ruoanlaitosta ja leipomisesta täydellä sydämellä, Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo kertoo.
Inkalan ruokalistojen laadinnassa otetaan huomioon vahvasti sesongit. Kesällä syödään esimerkiksi uusia perunoita, kalaa, marjoja ja vihanneksia, syksyllä hirveä ja muuta riistaa, kevättalvella vaikka blinejä ja laskiaispullia. Lisäksi asiakkaiden toiveet otetaan aina huomioon.
– Minusta on mukava testata erilaisia juttuja. Tykkään pohtia ruokalistoja ja keksiä uusia ideoita. Esimerkiksi valkosuklainen karpalojuustokakku oli ihan napakymppi, vaikka keksin reseptin itse, Leila kertoo.
Inkalan kestosuosikit ovat: Waldorfin salaatti, hedelmäinen vihersalaatti, lohimousse ja erilaiset haudutetut lihapadat.
Ruokien lisäksi kaikki Inkalan leivonnaiset valmistetaan omin käsin kartanon keittiössä.
– Leipominen on oikein rentouttavaa! On mukava luoda uutta ja tehdä kaunista jälkeä.
Takaisin