Kaunis ja historiallinen kartano luonnonhelmassa ja lyhyen matkan päässä

Tervetuloa hurmaavaan Inkalan Kartanoon, Kanta-Hämeen Hattulaan. Järjestämme kokouksetseminaaritmajoitusjuhlat, saunaillat,  illanistujaiset ja teemapäivälliset vehreässä maisemassa Alajärven rannalla.

Inkalan Kartano tunnetaan maistuvista ruokaelämyksistä, luonnonläheisestä ja hiljaisesta ympäristöstä sekä lämpimästä asiakaspalvelusta.

– Meille kaikkein tärkeintä on lämminhenkinen tunnelma. Inkalan Kartano on kaunis ja kodikas paikka, joka sopii erinomaisesti kokous- tai juhlapaikaksi, retkikohteeksi sekä majoittumiseen, Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo sanoo.

Inkalan Kartano on palkittu Hämeen maistuvimpana ruokaelämysten tuottajana ja vuoden yrittäjänä.

Rakastamme ruoanlaittoa, saunanlämmitystä ja hyväntuulista seurustelua. Toimimme vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Suosimme paikallista ja lähellä tuotettua niin palveluissa kuin raaka-aineissa.

Meille vastuullisuus tarkoittaa ympäristön hyvinvoinnin parantamista, kestävää kehitystä edistäviä valintoja, vesistön suojelua ja hiljaisen luonnonrauhan vaalimista.

Inkalan Kartanon rikas historia on meille arvokas. Tavoitteenamme on toimia niin, että asetumme osaksi arvokasta ajanjaksoa Inkalan Kartanon historiassa.

Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo.

Palvelut

Inkalan Kartano järjestää kokouksetseminaarit, juhlat, majoitukset ja tapaamiset upeassa kartanomiljöössä. Hattula sijaitsee Kanta-Hämeessä, jonne on helppo ja nopea tulla: noin 15 min Hämeenlinnasta, ja vain reilu tunti Helsingistä, Tampereelta, Lahdesta ja Turusta. 

KOKOUSTILAT

Meillä järjestät elämäsi juhlat! Ilolla emännöimme niin häät, syntymäpäiväjuhlat, rippijuhlat, ristiäiset kuin muistotilaisuudet. Juhlatunnelmia voi fiilistellä Inkalan Kartanon Vieraskirjassa.

JUHLATILAT

Majoitus on Inkalan Kartanossa kodikasta. Voit valita esimerkiksi Pakarituvan tunnelmallisen mummonkammarin, Omenankukan suloisen mökin, Merikarhu-luhtitalon näppärän huoneen tai Karhunpesä-hirsihuvilan viihtyisän huoneen. Kaikissa nukut hyvin luonnonrauhasta nauttien!

MAJOITUSTILAT

Inkalan Kartanon kuuluisa savusauna tarjoaa samettiset löylyt. Vieressä on puulämmitteinen rantasauna ja kylpypalju, johon voi pulahtaa talvipakkasellakin. Saunat sijaitsevat Alajärven rannalla. Uimaan pääsee ympäri vuoden Inkalan omilta laitureilta. Venettä saa lainata kesäpäivien souturetkiin!

RANTA- JA SAVUSAUNA

Lounaat, päivälliset, aamiaiset ja iltapalat – Inkalan Kartanon keittiöväki hemmottelee Sinua ja seuruettasi herkullisella ruoalla aamusta iltaan! Suosimme kotimaisia raaka-aineita, mutta tarjoamme myös makuja maailmalta. Meidät tunnetaan maistuvista ruokaelämyksistä!

LÄHIRUOKA

Inkalan Kartano on palkittu Hämeen maistuvimpana ruokaelämysten tuottajana.

Arvot

Inkalan Kartanon keskeisiä arvoja ovat ekologinen vastuullisuus, monikulttuurisuus, luonnon ja lähiseudun hyvinvointi sekä lempeys.

Ekologisella vastuullisuudella tarkoitamme ympäristöystävällistä toimintatapaa, jonka tavoitteena on turvata niin Inkalan Kartanon kuin luonnon ja lähiympäristön tulevaisuus.

Inkalan Kartano sijaitsee idyllisessä luonnonhelmassa. Rakastamme rauhaa, hiljaisuutta ja tähtitaivasta. Kartamme valo- ja melusaastetta. Puhdas järvi, metsän huoleton humina ja kirkkaana säihkyvä tähtitaivas ovat aarteitamme.

Käytämme ekologista lämmitystapaa, maalämpöä ja tarvittaessa ilmalämpöpumppua. Hanavetemme on hyvälaatuista lähdevettä, joka on peräisin omasta kaivostamme. Kiinnitämme erityishuomiota veden kulutukseen.

Kierrättäminen on Inkalan Kartanolle ominainen toimintatapa. Keittiössä jätteet erotellaan tarkasti. Ruokahävikkiä torjumme ennakkotilauksilla. Pesuaineissa ja maaleissa suosimme ympäristömerkinnän saaneita tuotteita. Vanhan korjaaminen on meille arvokasta. Olemme ylpeitä siitä, että uusia tavaroita ja tarvikkeita ostetaan vain todelliseen tarpeeseen. Kaikkea pyritään kunnostamaan ja huoltamaan alkuperäistä tyyliä kunnioittaen. Kerroksellisuus näkyy sisustuksessakin.

Monikulttuurisuus on osa arkeamme. Työntekijöiden ja asiakkaiden erilaiset taustat ovat ilonaiheemme. Inkalan Kartano on kaikille turvallinen ja vieraanvarainen.

Olemme ottaneet esteettömyyden huomioon. Vaikka vanha kartano ei ole täysin esteetön, käytössä on esimerkiksi erikoisjärjestelyin siirrettävä luiska. Invavessaa Inkalassa ei ole. Ota etukäteen yhteyttä, niin tehdään yhdessä suunnitelma mahdollisimman esteettömään liikkumiseen Inkalan Kartanossa.

Luonnon ja lähiseudun hyvinvointi on Inkalan Kartanolle tärkeää. Tuemme paikallisia yrityksiä käyttämällä paljon paikallisia palveluja ja raaka-aineita. Suosimme lähiruokaa, mutta maistelemme myös makuja maailmalta. Olemme osa kyläyhteisöä, jossa toimitaan aktiivisesti lähiseudun luonnon, asukkaiden ja yritysten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lempeys huokuu Inkalan Kartanossa kaikkialla. Ruokaa tehdään rakkaudella ja ajan kanssa. Asiakaspalvelu on ylpeytemme: hymy on Inkalan työnteon peruspilari ja hyvä työfiilis välittyy niin työkavereille kuin asiakkaille. Luonnonrauha ja hiljaisuus ovat meille tärkeitä. Meillä kiire ja stressi saavat lempeän häädön.

Inkalan Kartanossa hehkuu luonnonrauha.

Historia

Inkalan Kartano tunnetaan jo 1500-luvulta, mutta alun perin Uotila-nimisenä. Inkala on vanha rälssitila.

Yli 200 vuotta Inkalan Kartano toimi kesäasuntona. Majoitustoiminta ja retkiryhmien vierailut alkoivat 1980-luvulla.

Juhlien järjestäjät löysivät Inkalan 1990-luvulla ja 2000-luvulla tilauskirjat alkoivat täyttyä juhla- ja retkiseurueiden lisäksi kokousasiakkaista.

Kartanon majoitus- ja kokoustiloja on vuosien varrella rakennettu lisää suuren kysynnän vuoksi.

­– Haluamme kohdata asiakkaamme kasvokkain, henkilökohtaisesti, ja olemme saaneetkin siitä kiitosta. Inkalan Kartano on lämmin ja läheinen, Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo sanoo.

Inkalan omistajina ovat olleet monet eri suvut, kuten Cruus, Skytte, de la Gardie, Wetterhoff ja Standertskjöld. Wetterhoffin kotiteollisuusopiston perustaja, Fredrika Wetterhoff, asui nuoruutensa Inkalan Kartanossa.

Vuonna 1931 merikapteeni Juho Aksel ja Helga Lahtinen ostivat Inkalan. Siitä asti Inkalan Kartano on ollut saman suvun omistuksessa.

Leila ja Tuomo Ylitalo ostivat Inkalan Kartanon vuonna 1986. He ryhtyivät tarjoamaan ulkomailla suosittua mutta Suomessa vielä silloin harvinaista Bed & Breakfast –nimistä majoitus- ja aamiaispalvelua.

Koska asiakkaita riitti ja kysyntä kasvoi, laajeni Inkalan Kartanon toiminta pikkuhiljaa juhlien järjestämiseen, retkiryhmien vierailuihin ja kokousasiakkaiden huolenpitoon.

– Inkala on päässyt vahvasti maailman kartalle ulkomaalaisten kokousasiakkaiden ansiosta: esimerkiksi savusaunalla on kylpenyt vieraita ympäri maailmaa.

Inkalan matkailutoiminta on osakeyhtiöitetty vuonna 2007. Toiminnasta vastaa Leila Ylitalo.

– Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi Inkalan Kartanoon nauttimaan kartanoidyllistä, Ylitalo sanoo.

FREDRIKA WETTERHOFF INKALASSA

KARTANOELÄMÄÄ NOIN 100 VUOTTA SITTEN

Merikapteeni Juho Aksel Lahtinen omisti Inkalan Kartanon 1930-luvulla.

OTA YHTEYTTÄ

TILAA UUTISKIRJE  

Inkalan Kartanoon on lyhyt matka

Inkalan Kartanoon on helppo ja nopea tulla: 15 min Hämeenlinnasta, ja vain reilu tunti Helsingistä, Tampereelta, Lahdesta ja Turusta.