Inkalan Kartano on Hämeen maistuvin ruokaelämysten tuottaja

Inkalan Kartano on Hämeen maistuvin ruokaelämysten tuottaja. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset palkitsi Inkalan Kartanon perjantaina 17.11.17 Tampereella Kädentaidot-messuilla.

– Inkala on täyden palvelun kartano, jossa toimintaa kehitetään jatkuvasti. Kaunis miljöö, monipuolinen palvelu ja Inkalassa tarjottava todella maistuva lähiruoka muodostavat palkitsemisen arvoisen maaseutuyrityskokonaisuuden, valinnan tehnyt raati perusteli.

Palkinnon vastaanotti Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo. Hän on johtanut matkailu- ja kokousyritystä Hattulassa yli kolmen vuosikymmenen ajan.

– Tämä on hieno tunnustus koko Inkalan Kartanon tiimille. On hienoa, että aherruksemme on huomattu. Tavoitteenamme onkin kehittyä koko ajan, Leila Ylitalo sanoo.

Kuluttajat valitsivat Inkalan Kartanon

Maistuva maaseutu 2017 –kilpailun voitto oli Inkalan Kartanon väelle täysi yllätys. Ilahduttavaa on, että voitosta äänestivät kuluttajat, eli Inkalaan ihastuneet asiakkaat.

– Ääniä sai moni yritys, joten valinta ei ollut aivan helppo. Raati on kuitenkin tyytyväinen päätökseensä, ruoka-asiantuntija Satu Nokkonen Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista kertoo.

Valinnassa painotettiin muun muassa maistuvuutta, elämyksellisyyttä ja innovatiivisuutta. Lisäksi tärkeänä pidettiin yrityksen halua kehittyä ja uudistua. Myös verkostoitumis- ja yhteistyötaidot koettiin tärkeäksi, samoin maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoiman ja näkyvyyden edistäminen.

Maistuva maaseutu 2017 –kilpailu on osa Maistuva maaseutu -kampanjaa, joka kuuluu Syödään yhdessä -kokonaisuuteen ja Suomi 100 -vuoden viralliseen ohjelmaan.

Lähiruoka on Inkalan Kartanon intohimo

Inkalan Kartano tunnetaan kauniin miljöön ja laadukkaan asiakaspalvelun lisäksi lähiruoasta. Ruokaa tehdään aina rakkaudella, ja se maistuu, tuoksuu ja näkyy.

– Lähiruoka on meille mieluisa trendi, koska se on osa Inkalan Kartanon luontaista toimintatapaa. Tunnemme raaka-aineet ja niiden tuottajat.  Sitä kautta syntyvät laatu, ympäristöystävällisyys ja uniikit makunautinnot, Leila Ylitalo sanoo.

Esimerkiksi marjoja poimitaan kartanon omista pensaista, kaloja pyydetään useimmiten lähivesistä ja sieniä kerätään hattulalaisista metsistä. Muun muassa kyytön liha on peräisin Simolan tilalta Hyrvälästä, härkäpaputuotteet Tiirinkosken tehtaalta.

Monet Inkalan Kartanon asiakkaat kiittelevät herkullista ruokaa. Inkalan keittiössä ammattitaito onkin laaja: perinteisimpien kattausten lisäksi kehitellään koko ajan modernimpia makuja. Esimerkiksi vegaaniruoista kukkakaalicurry ja härkäpaputortillat ovat ykkösiä.

Inkalan perinteisemmässä herkkupöydässä taas on esimerkiksi savumuikkuja, graavattua kalaa, metsäsienisalaattia, pitkään uunissa hautunutta paistipataa ja marjapiirakkaa.

Palkintoa juhlitaan Kartanon Karpalokakulla

Inkalan Kartano työllistää 10 työntekijää, joista neljä vakituisesti. Maistuvin maaseutuyritys –palkintoa juhlistetaan yhteisellä kahvihetkellä ja Kartanon Karpalokakulla

– Palkinto on tunnustus koko porukalle. Kiitos hyvästä työstä ja työn ilo jatkukoon!

LISÄTIEDOT

Leila Ylitalo, Inkalan Kartanon emäntä, puh. 0500 767 150, 045 7733 0000 leila.ylitalo@inkalankartano.fi

INKALAN KARTANON LÄHIRUOKA