Tervetuloa Inkalan Kartanoon!

Inkalan vehreä ja ainutlaatuinen kartanomaisema sijaitsee Kanta-Hämeessä, Hattulassa.

Kokoukset, seminaarit, majoitus, juhlat ja illanistujaiset – Inkalan Kartano on mitä mainioin paikka niihin kaikkiin. Tilaa on pienille ja isoille ryhmille. Pyydä tarjous!

Inkalan Kartano on kuuluisa laadukkaasta maalaiskeittiöstään: meillä herkutellaan muun muassa aidolla ja maistuvalla lähiruoalla. Inkalan Kartano on palkittu Hämeen maistuvimpana ruokaelämysten tuottajana ja vuoden yrittäjänä.

Lämpimiä kiitoksia keräävät myös savusaunan sametinpehmeät löylyt. Rantasaunasta voit pulahtaa Alajärveen uimaan tai kylpypaljun lämpöön.

Tervetuloa viihtymään!

 • Inkalan Kartano on Hämeen maistuvin!

  Inkalan Kartano on Hämeen maistuvin ruokaelämysten tuottaja. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset palkitsi Inkalan Kartanon perjantaina 17.11.17 Tampereella Kädentaidot-messuilla.

  – Inkala on täyden palvelun kartano, jossa toimintaa kehitetään jatkuvasti. Kaunis miljöö, monipuolinen palvelu ja Inkalassa tarjottava todella maistuva lähiruoka muodostavat palkitsemisen arvoisen maaseutuyrityskokonaisuuden, valinnan tehnyt raati perusteli.

  Palkinnon vastaanotti Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo. Hän on johtanut matkailu- ja kokousyritystä Hattulassa yli kolmen vuosikymmenen ajan.

  – Tämä on hieno tunnustus koko Inkalan Kartanon tiimille. On hienoa, että aherruksemme on huomattu. Tavoitteenamme onkin kehittyä koko ajan, Leila Ylitalo sanoo.

  Kuluttajat valitsivat Inkalan Kartanon

  Maistuva maaseutu 2017 –kilpailun voitto oli Inkalan Kartanon väelle täysi yllätys. Ilahduttavaa on, että voitosta äänestivät kuluttajat, eli Inkalaan ihastuneet asiakkaat.

  – Ääniä sai moni yritys, joten valinta ei ollut aivan helppo. Raati on kuitenkin tyytyväinen päätökseensä, ruoka-asiantuntija Satu Nokkonen Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista kertoo.

  Valinnassa painotettiin muun muassa maistuvuutta, elämyksellisyyttä ja innovatiivisuutta. Lisäksi tärkeänä pidettiin yrityksen halua kehittyä ja uudistua. Myös verkostoitumis- ja yhteistyötaidot koettiin tärkeäksi, samoin maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoiman ja näkyvyyden edistäminen.

  Maistuva maaseutu 2017 –kilpailu on osa Maistuva maaseutu -kampanjaa, joka kuuluu Syödään yhdessä -kokonaisuuteen ja Suomi 100 -vuoden viralliseen ohjelmaan.

  Lähiruoka on Inkalan Kartanon intohimo

  Inkalan Kartano tunnetaan kauniin miljöön ja laadukkaan asiakaspalvelun lisäksi lähiruoasta. Ruokaa tehdään aina rakkaudella, ja se maistuu, tuoksuu ja näkyy.

  – Lähiruoka on meille mieluisa trendi, koska se on Inkalan Kartanon luontainen toimintatapa. Tunnemme kaikki raaka-aineet ja niiden tuottajat.  Sitä kautta syntyvät laatu, ympäristöystävällisyys ja uniikit makunautinnot, Leila Ylitalo sanoo.

  Esimerkiksi marjat poimitaan kartanon omista pensaista, kalat pyydetään useimmiten lähivesistä ja sienet hattulalaisista metsistä. Muun muassa kyytön liha on peräisin Simolan tilalta Hyrvälästä, härkäpaputuotteet Tiirinkosken tehtaalta.

  Monet Inkalan Kartanon asiakkaat kiittelevät herkullista ruokaa. Inkalan keittiössä ammattitaito onkin laaja: perinteisimpien kattausten lisäksi kehitellään koko ajan modernimpia makuja. Esimerkiksi vegaaniruoista kukkakaalicurry ja härkäpaputortillat ovat ykkösiä.

  Inkalan perinteisemmässä herkkupöydässä taas on esimerkiksi savumuikkuja, graavattua kalaa, metsäsienisalaattia, pitkään uunissa hautunutta paistipataa ja marjapiirakkaa.

  Palkintoa juhlitaan Kartanon Karpalokakulla

  Inkalan Kartano työllistää 10 työntekijää, joista neljä vakituisesti. Maistuvin maaseutuyritys –palkintoa juhlistetaan yhteisellä kahvihetkellä ja Kartanon Karpalokakulla

  – Palkinto on tunnustus koko porukalle. Kiitos hyvästä työstä ja työn ilo jatkukoon!

  LISÄTIEDOT

  Leila Ylitalo, Inkalan Kartanon emäntä, puh. 0500 767 150, 045 7733 0000 leila.ylitalo@inkalankartano.fi

  INKALAN KARTANON LÄHIRUOKA

    Takaisin

TILAA UUTISKIRJE